top of page
  • Forfatters billedeKaroline Bloch

Smukt udfoldet, af Morten Bak

"I arnestedets midte

tændes

det håbefulde."



Titlen er i sandhed passende, for selvom indholdet af digtene er noget vi alle kender til, så er det udfoldet på den smukkeste måde muligt, beskrevet med en form for håb og tiltro til verden og livet som kun kan påvirke læseren positivt.


Det sagt giver denne absolutte positive tilgang også digtene en til dels overfladisk fornemmelse, og hvis du lever efter hårdtrammende poesi er det ikke her, der skal findes. Hvis du dog leder efter let og luftig værdsættelse af hverdagen, så er Smukt udfoldet det helt rigtige.


Det første digt handler om ungdommens rebelskhed, om de dybe filosofisker tanker og ikke mindst overvejelser den tid medbringer. Det er noget vi alle kan genkende, og det samme er tilfældet for rigtig mange af de andre digte, hvilket netop gør målgruppen meget stor.


På nogen sider er der vers af andre, eksempelvis Leonard Cohen. Dette er uden tvivl et spørgsmål om personlig reference, men jeg må indrømme at jeg ikke synes det fungerede i dette tilfælde, hvor det galdt så få af siderne. Personligt foretrækker jeg nok lidt mere enten/eller, eller i hvert fald noget der får det til at virke som en mere gennemført stil frem for et par uregelmæssigheder.


Tak til forlaget mellemgaard for anmeldereksemplaret.

bottom of page