top of page
  • Forfatters billedeKaroline Bloch

3 timer, af Anders Roslund


Da det første overskydende lig bliver fundet er sagen gået i gang. Da flere dukker op bliver den udviklet.

Da en container fuld af lig bliver fundet rammer vi point of no return, og Ewart må endnu engang i gang - sammen med Piet.


Da Ewert Grens bliver tilkaldt er det fordi der er noget, der ikke går op. Bogstaveligt talt.

Tidligt en morgen i Stockholm findes et ekstra lig efterladt - endda i et aflåst rum - i et lighus.

Det tyder til at blive en udfordring at finde ud af hvem der har efterladt det - og hvor de har liget fra - men Ewert er på sagen.

Han følger sporet til en container på havnen, og finder noget makabert.

En stor mængde lig.

Nu er der ikke kun et lig som skal undersøges, men alt for mange, og Ewert allierer sig endnu engang med Piet.

Samtidig befinder eks-civilagenten Piet sig på et helt nyt sted på verdenskortet for at udføre sin sidste opgave før han kan lægge den kriminelle verden bar sig.

Han er dog ikke på den endelige placering, men skal endnu videre til et sted, hvor menneskeliv er uden værdi, og hvor han forhåbentlig kan lægge låg på fortiden.

Zofia samt deres to drege sidder dog tilbage I Sverige og venter på Piet. Deres sikkerhed er lovet af både Piet og Ewert - men er det nok?

 

Som første bog i serien er denne blevet skrevet udelukkede af Anders Roslund, der efter Börge Hellströms død bærer Piet og Ewarts fortsættende eventyr.

Dette var noget jeg har været spændt på.

Jeg har tidligere kommenteret på hvor yndefuldt de to forfattere har arbejdet sammen, og derfor var jeg utrolig interesseret i at se hvordan Roslund ville klare den på egen hånd.

Det har han dog formået at gøre rigtig godt, og selvom Börge Hellströms tilføjelser er savnede, synes jeg bogen er kommet godt fra det.

Hastigheden kører op og ned. Dette kan let komme til at lyde som kritik, men i dette tilfælde er det fuldt ud ros.

Til tider sidder man på spidsen af stolene med hvide fingre fra at holde bogen så hårdt, og til andre tider sidder man tvunget til at mærke alle de følelser karakterene har.


Tak til forlaget Modtryk for anmeldereksemplaret.

bottom of page