top of page
  • Forfatters billedeKaroline Bloch

Katharina-koden, af Jørn Lier Horst


For over 20 år siden forsvandt Katharina. Nogen gætter på mord, nogen på at hun stak af, og nogen er ikke sikre på hvad de skal gøre af sagen - eller den utydelige kode hun efterlod sig.


I 24 år har William Wisting været besat af den samme sag. Størstedelen af tiden ligger sagen gemt væk i hans skab (det var synd, hvis den bare skulle glemmes i arkivet), men når årsdagen for Katharinas forsvinden endnu engang nærmer sig, bruger Wisting endnu engang hans tid med at gennemgå udtalelser, beviser, og alt det andet der ellers er gemt godt væk.

Som alle de andre år, tager Wisting på visit hos Katharinas mand, Martin. Det er ikke som sådan noget de aftaler, men Wisting har været der samme dag hvert år i over 20 år, og han ved at Martin forventer ham.

Men dette år er noget anderledes. Martin er væk.

 

Min første tanke om bogen: genial. Simpelthen genialt. Et sandt mesterværk.

Det første, der fangede mig var karaktererne. Wisting er en veludviklet og gennemført karakter. Det samme er hans datter, der af en eller anden grund lige fra starten fangede mig. Det er virkelig fedt at Jørn Lier Horst giver alle karakterer dybde, lige meget deres betydning i bogen.

Den var ikke voldsomt nervepirrende, men den var stadig spændende.

Derudover var plottet jo fantastisk! Det starter kraftigt ud, med at vi hører om Katharina og hele sagen, og i samme omgang hører vi om Katharina-koden, som det jo siger sig selv bliver både vigtig og interessant. Altså en stærk start med potentiale (som bliver udnyttet hele bogen igennem). Derefter kan Wisting ikke få fat i Martin, hvilket virkelig øger spændingen og for alvor sætter gang i historien.

Hatten af for Jørn Lier Horst, der har formået at udnytte hans potentiale på bedst mulige måde; noget, der kan komme alle krimifans til gode.

Det er den første bog, jeg har læst af Jørn Lier Horst, men helt sikkert ikke den sidste - jeg er slet ikke færdig med hverken ham eller William Wisting!

Afdeling Q har fået konkurrence.

Tak til forlaget Modtryk for anmeldereksemplaret.

bottom of page